Studio on Queen

Converting an office into
a cabin in the woods
Sector
Residential
Time Span
6 Months
Size
700 sq.ft
Location
Toronto Canada
Client
Studio on Queen
Type
House
Service
Interior Design Build

This space had been neglected for years as a doctor’s office in the half-sunken ground floor of a townhouse complex. A seemingly impossible task: the owner asked us to make this subterranean space into something bright and airy with natural textures—to create a quiet “cabin” aesthetic, and give him an escape from the noise of the city. Using frosted, acrylic panels as spatial dividers, we facilitated visual privacy, while proliferating natural light throughout the interior for a bright, cheery feel.

Sector
Residential
Location
Toronto Canada
Type
House
Time Span
6 Months
Client
Studio on Queen
Service
Interior Design Build
Size
700 sq.ft

This space had been neglected for years as a doctor’s office in the half-sunken ground floor of a townhouse complex. A seemingly impossible task: the owner asked us to make this subterranean space into something bright and airy with natural textures—to create a quiet “cabin” aesthetic, and give him an escape from the noise of the city. Using frosted, acrylic panels as spatial dividers, we facilitated visual privacy, while proliferating natural light throughout the interior for a bright, cheery feel.

“As soon as I close the front door, I forget that I live on Queen Street; in a sunken ground floor apartment no less. The quiet comfort of the design offers me a perfect refuge from the hustle and bustle of city life.”

—Homeowner

“As soon as I close the front door, I forget that I live on Queen Street; in a sunken ground floor apartment no less. The quiet comfort of the design offers me a perfect refuge from the hustle and bustle of city life.”

—Homeowner

“From the moment I set foot in what was an old doctor’s office, I saw the potential for this place to become a serene hideaway. The addition of a big patio door to the backyard, and the Nordic inspired interior, did wonders for this space!”

—Jason Ho, Partner at Pause Design

“From the moment I set foot in what was an old doctor’s office, I saw the potential for this place to become a serene hideaway. The addition of a big patio door to the backyard, and the Nordic inspired interior, did wonders for this space!”

—Jason Ho, Partner at Pause Design

Let’s start the conversation

Ask us anything

NEXT
5 / 6